assembly of different types of filter press cloths

Septek

Filterdukar för processindustrin

Vi hjälper våra kunder att uppnå tillförlitliga processer och maximal produktivitet genom skräddarsydda filterdukslösningar.

Om oss

Med vår produktionsanläggning i Sverige är vi dedikerade till att tillhandahålla ett brett utbud av skräddarsydda filtermedialösningar för olika applikationer inom processindustrin. Vårt mål har alltid varit att leverera den mest optimala lösningen för varje kunds specifika behov, och vi tar oss an denna uppgift med största engagemang. Vårt tillvägagångssätt bygger på följande pelare:

  • Högkvalitativa produkter. Alla våra produkter är gjorda med kvalitet i åtanke för att säkerställa optimal prestanda och livslängd.
  • Oöverträffad servicenivå. Vi arbetar nära våra kunder för att leverera den bästa möjliga lösningen specifikt anpassad för deras applikation för att möjliggöra exceptionell prestanda.
  • Korta ledtider. Våra kunder litar på vår förmåga att leverera branschledande ledtider, vilket minskar friktioner i deras processer.
  • Innovation. Vi är framåttänkande och strävar ständigt efter att leverera nya lösningar som tänjer på gränserna för prestanda.

Vår historia

Våra rötter härstammar från spinning av ull och kamgarn i slutet av 1960-talet, vilket gett värdefull kunskap och expertis inom fiberbildning, garnkonstruktion och samspelet mellan fiber, garn och filtreringsmedia. Vi har fortsatt att utveckla vår kunskap och teknologi, med erfarenhet av filtreringstygteknologi och tidig utveckling av e-PTFE-membranfiltreringsteknologi.

Septek Filter grundades 1990 som ett familjeföretag för att tillhandahålla filterdukslösningar för gruv-, pappers- och massaindustrin och andra processindustrier, främst i de nordiska länderna. Sedan dess har vi expanderat till nya områden, såväl som nya marknader runt om i världen.